Zakwas owocowo-warzywny

Zakwas owocowo-warzywny
- Tradycyjna metoda kiszenia
- Tłoczone na zimno
- Bez cukru i sztucznych dodatków
- Niefiltrowane i niepasteryzowane
- Do kiszenia stosujemy sól niejodowaną
O produkcie
Zakwasy Szczepanówki to naturalne napoje fermentowane, powstające w wyniku tradycyjnej fermentacji. Pełne wartości odżywczych i naturalnych probiotyków, wspierają trawienie oraz wzmacniają odporność organizmu. Bez dodatku konserwantów i GMO.

Skład
- 50% buraki
- 17% jabłka
- woda
- 5% marchew
- 5% pietruszka korzeń
- 5% cebula
- 5% pigwowiec japoński
- sól
- czosnek
- natka pietruszka
- tymianek
- majeranek
- estragon
- koper włoski
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz czarny

Warto wiedzieć
- Tłoczony na zimno
- Tradycyjna, domowa metoda kiszenia
- Bez cukru i konserwantów
- Smak lekko kwaśny, słonawy
- Do kiszenia używamy soli niejodowanej
- Produkt niefiltrowany i niepasteryzowany
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od 2 do 20°C.
Każda partia zakwasu może mieć nieco inny smak ze względu na naturalną fermentację tradycyjną. Produkt może zawierać naturalny osad.
Produkt naturalny, bez konserwantów, idealny dla osób dbających o zdrowie i zrównoważoną dietę.
Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka

Wartości odżywcze
Literatura
Źródła: 1. Patocka J, Bhardwaj K, Klimova B, Nepovimova E, Wu Q, Landi M, Kuca K, Valis M, Wu W. Malus domestica: A Review on Nutritional Features, Chemical Composition, Traditional and Medicinal Value. Plants (Basel). 2020 Oct 22;9(11):1408. doi: 10.3390/plants9111408. PMID: 33105724; PMCID: PMC7690411.