Cydr 2016

Cydr 2016

  • Rzemieślnicza produkcja
  • Musujący i wytrawny
  • Dojrzewający
  • Wielokrotnie nagradzany
  • Złożony profil smakowy
32,00 

Na stanie

Czas realizacji
1-2 dni robocze

O produkcie

Cydr 2016 ze Szczepanówki to rzemieślniczy trunek stworzony z pasją i szacunkiem do natury. Powstał jesienią 2016 roku ze świeżo tłoczonego soku z kilku starych odmian jabłek dojrzewających w sadzie naszej rodzinnej farmy. Po fermentacji dojrzewał przez kilka miesięcy, zyskując wyjątkowy charakter. Cydr jest wytrawny i naturalnie musujący – zawiera dwutlenek węgla pochodzący wyłącznie z procesu fermentacji. Butelkowany bez dodatku sztucznych barwników i aromatów.

W kieliszku zachwyca klarownym, żółtym kolorem. W aromacie wyczuwalne są świeże nuty pestki i owoców, a w smaku – intensywność, umiarkowana kwasowość i delikatna goryczka. Najlepiej smakuje serwowany schłodzony do temperatury 10–12°C.

To niepowtarzalny cydr z duszą i historią, która dojrzewała razem z nim.

O produkcie

Skład

  • Kupaż różnych oldmian jabłek
Warto wiedzieć

Warto wiedzieć

Zawartość alkoholu: 8,3% vol.

Srebrny medal na X SISGA, Asturia, Hiszpania (2020 r.)

Kraj pochodzenia: Polska

Należy otwierać ostrożnie – naturalne musowanie

Zawiera siarczyny

Rocznik: 2016 – limitowana ilość butelek

Idealny wybór dla miłośników autentycznych smaków i tradycyjnego cydrownictwa.

Warto wiedzieć

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza
100 g
Wartość energetyczna
BRAK

Literatura

BRAK

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują Polityka prywatności oraz Warunki korzystania z usługi Google.