Liofilizowany Rokitnik

Liofilizowany Rokitnik

  • Liofilizowane owoce i zioła
  • 100% naturalnych składników
  • Ręcznie komponowana receptura
  • Polskie pochodzenie z własnych upraw ze Szczepanówki
  • Idealna na prezent
12,00 

Na stanie

Czas realizacji
1-2 dni robocze

O produkcie

Rokitnik to prawdziwa bomba witaminowa, ceniona za wyjątkowo wysoką zawartość witaminy C i antyoksydantów. Dzięki procesowi liofilizacji zachowuje pełnię swoich właściwości odżywczych, intensywny kolor i charakterystyczny, lekko kwaśny smak.

Idealny jako dodatek do herbat, musli, koktajli, domowych wypieków czy zdrowych przekąsek. W 100% naturalny – bez cukru, bez konserwantów, bez sztucznych dodatków.

Szczepanówka 1913

Skład

  • 100% liofilizowany rokitnik
Szczepanówka 1913

Warto wiedzieć

Każdy składnik został poddany liofilizacji, czyli procesowi suszenia pod ciśnieniem, który pozwala zachować pełnię smaku, zapachu i wartości odżywczych. Bez dodatków, bez konserwantów – tylko czysta natura, prosto z naszego gospodarstwa.

Sposób parzenia: 2 g mieszanki (1 łyżka stołowa) zalać gorącą wodą (100°C, 250 ml) i parzyć pod przykryciem przez około 10 do 15 minut.

Kraj pochodzenia: Polska

Producent: Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka

Szczepanówka 1913

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza
100 g
Wartość energetyczna
1368 kJ / 327 kcal
Tłuszcz
17,00 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,00 g
Węglowodany
34,00 g
w tym cukry
18,00 g
Białko
8,00 g
Sól
0,02 g

Literatura

Źródła: 1. Ma QG, He NX, Huang HL, Fu XM, Zhang ZL, Shu JC, Wang QY, Chen J, Wu G, Zhu MN, Sang ZP, Cao L, Wei RR. Hippophae rhamnoides L.: A Comprehensive Review on the Botany, Traditional Uses, Phytonutrients, Health Benefits, Quality Markers, and Applications. J Agric Food Chem. 2023 Mar 29;71(12):4769-4788. doi: 10.1021/acs.jafc.2c06916. Epub 2023 Mar 17. PMID: 36930583.

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują Polityka prywatności oraz Warunki korzystania z usługi Google.