Owocowe Rokoko Mieszanka Owocowo-Ziołowa

Owocowe Rokoko Mieszanka Owocowo-Ziołowa

  • Liofilizowane owoce i zioła
  • 100% naturalnych składników
  • Ręcznie komponowana receptura
  • Polskie pochodzenie z własnych upraw ze Szczepanówki
  • Idealna na prezent
35,00 
Pojemność:50 g

Brak w magazynie

Czas realizacji
1-2 dni robocze

O produkcie

Owocowe Rokoko to elegancka i niepowtarzalna mieszanka owocowo-ziołowa, która łączy w sobie wysublimowane nuty słodyczy i kwiatowej lekkości. Kompozycja oparta na liofilizowanych składnikach zachwyca bogactwem smaku – od głębokiej borówki, przez aromatyczny kwiat jaśminu i czarnego bzu, po subtelnie wytrawny liść winogrona i delikatnie kwaśny pigwowiec japoński.

To wyważone połączenie nie tylko świetnie smakuje, ale także dostarcza cennych składników odżywczych. Idealna do przygotowania rozgrzewających naparów lub chłodnych, letnich herbat owocowo-ziołowych. Owocowe Rokoko to harmonia natury w stylowej odsłonie.
Zastosowanie:

  • do przygotowania aromatycznych naparów
  • jako baza do letnich, orzeźwiających lemoniad i mrożonych herbat
  • jako naturalny dodatek do herbaty – wzbogaca jej smak i aromat
  • do dekoracji deserów, owsianki lub jogurtów – dodaje wyjątkowego charakteru i wartości odżywczych.
O produkcie

Skład

Liofilizowane:

  • 40% borówka
  • 20% kwiat jaśminu
  • 15% liść winogrona
  • 15% kwiat czarnego bzu
  • 10% pigwowiec japoński
Warto wiedzieć

Warto wiedzieć

Każdy składnik został poddany liofilizacji, czyli procesowi suszenia pod ciśnieniem, który pozwala zachować pełnię smaku, zapachu i wartości odżywczych. Bez dodatków, bez konserwantów – tylko czysta natura, prosto z naszego gospodarstwa.

Sposób parzenia: 2 g mieszanki (1 łyżka stołowa) zalać gorącą wodą (100°C, 250 ml) i parzyć pod przykryciem przez około 5 do 10 minut.

Kraj pochodzenia: Polska

Producent: Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka

Warto wiedzieć

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza
100 g
Wartość energetyczna
1601 kJ / 382 kcal
Tłuszcz
4,54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,65 g
Węglowodany
85,68 g
w tym cukry
46,41 g
Białko
13,83 g
Sól
0,02 g

Literatura

Źródła: 1. Kalt W, Cassidy A, Howard LR, Krikorian R, Stull AJ, Tremblay F, Zamora-Ros R. Recent Research on the Health Benefits of Blueberries and Their Anthocyanins. Adv Nutr. 2020 Mar 1;11(2):224-236. doi: 10.1093/advances/nmz065. PMID: 31329250; PMCID: PMC7442370.

2a0a05fe723c1b91b743dfc3e6836b27
Sok jabłkowy z pigwą - 3L został dodany do koszyka
Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują Polityka prywatności oraz Warunki korzystania z usługi Google.