Dżem z czerwonej porzeczki

Dżem z czerwonej porzeczki

  • Z całych owoców
  • Domowa receptura
  • Prosty skład
  • Bez konserwantów i sztucznych dodatków
  • Ręcznie robione
15,00 
Pojemność:250 g

Brak w magazynie

Czas realizacji
1-2 dni robocze

O produkcie

Nasze dżemy powstają według domowej, tradycyjnej receptury – dokładnie tak, jak robiły to babcie. Przygotowujemy je z całych, dojrzałych owoców zebranych w naszym ogrodzie, bez dodatku sztucznych aromatów, barwników czy konserwantów.

Szczepanówka 1913

Skład

  • 80% czerwona porzeczka
  • cukier
  • pektyny
Szczepanówka 1913

Warto wiedzieć

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 8–15°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Produkt przygotowany ręcznie z całych owoców o średnio-gęstej konsystencji.

Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka

Szczepanówka 1913

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza
100 g
Wartość energetyczna
506 kJ / 120 kcal
Tłuszcz
0,32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,02 g
Węglowodany
26,30 g
w tym cukry
25,50 g
Białko
1,12 g
Sól
0,00 g

Literatura

Źródła: 1. Hanhineva K, Törrönen R, Bondia-Pons I, Pekkinen J, Kolehmainen M, Mykkänen H, Poutanen K. Impact of dietary polyphenols on carbohydrate metabolism. Int J Mol Sci. 2010 Mar 31;11(4):1365-402. doi: 10.3390/ijms11041365. PMID: 20480025; PMCID: PMC2871121.

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują Polityka prywatności oraz Warunki korzystania z usługi Google.