Ocet z buraka

Ocet z buraka
- Niepasteryzowany
- Bez cukru, wody, konserwantów
- Żywy ocet z polskich buraków ćwikłowych
- Intensywnie bordowy kolor
- Ponad 2 letnia fermentacja
Brak w magazynie
O produkcie
Ocet od Szczepanówki to naturalny produkt bez dodatku cukru, powstający z całych, świeżych owoców uprawianych na naszej rodzinnej plantacji. Tworzony jest tradycyjną metodą powolnej, dwuetapowej fermentacji, a następnie dojrzewa przez minimum 2 lata, dzięki czemu zyskuje głęboki smak i aromat.
To żywy, niefiltrowany ocet – pełen naturalnych składników odżywczych. Nie zawiera konserwantów, barwników, sztucznych aromatów ani dodatków smakowych. To czysta esencja owoców i cierpliwości.
- 100% naturalnie mętny
- Bez dodatku cukru
- Powolna, dwuetapowa fermentacja
- Dojrzewa minimum 24 miesiące
- Bez konserwantów i sztucznych dodatków
- Z owoców z własnej uprawy
- Niefiltrowany i naturalnie mętny
- Wyrazisty, intensywny smak
Skład
- 100% buraki ćwikłowe
Warto wiedzieć
Żywy, niefiltrowany ocet wyprodukowany według tradycyjnej receptury
Naturalnie mętny, zawiera osad z fermentacji
Na dnie butelki może pojawić się naturalny osad, a na powierzchni — matka octowa – to oznaka wysokiej jakości i żywego charakteru produktu
Przed użyciem ostrożnie wymieszać.
Zalecane spożycie: 1–2 łyżki octu rozcieńczyć w 250 ml wody lub innego napoju. Można stosować jako napój, dodatek do sałatek, marynat lub naparów.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu można przechowywać w temperaturze pokojowej, ale zalecamy trzymać w lodówce, by spowolnić dalszą fermentację.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka
Wartości odżywcze
Literatura
Źródła: 1. Domínguez R, Cuenca E, Maté-Muñoz JL, García-Fernández P, Serra-Paya N, Estevan MC, Herreros PV, Garnacho-Castaño MV. Effects of Beetroot Juice Supplementation on Cardiorespiratory Endurance in Athletes. A Systematic Review. Nutrients. 2017 Jan 6;9(1):43. doi: 10.3390/nu9010043. PMID: 28067808; PMCID: PMC5295087. 2. Clifford T, Howatson G, West DJ, Stevenson EJ. The potential benefits of red beetroot supplementation in health and disease. Nutrients. 2015 Apr 14;7(4):2801-22. doi: 10.3390/nu7042801. PMID: 25875121; PMCID: PMC4425174.