Ocet z aronii

Ocet z aronii

  • Niepasteryzowany
  • Bez cukru, wody, konserwantów
  • Żywy ocet z polskich buraków ćwikłowych
  • Intensywnie bordowy kolor
  • Ponad 2 letnia fermentacja
28,00 
Pojemność:250 ml

Na stanie

Czas realizacji
1-2 dni robocze

O produkcie

Ocet od Szczepanówki to naturalny produkt bez dodatku cukru, powstający z całych, świeżych owoców uprawianych na naszej rodzinnej plantacji. Tworzony jest tradycyjną metodą powolnej, dwuetapowej fermentacji, a następnie dojrzewa przez minimum 2 lata, dzięki czemu zyskuje głęboki smak i aromat.

To żywy, niefiltrowany ocet – pełen naturalnych składników odżywczych. Nie zawiera konserwantów, barwników, sztucznych aromatów ani dodatków smakowych. To czysta esencja owoców i cierpliwości.

  • 100% naturalnie mętny
  • Bez dodatku cukru
  • Powolna, dwuetapowa fermentacja
  • Dojrzewa minimum 24 miesiące
  • Bez konserwantów i sztucznych dodatków
  • Z owoców z własnej uprawy
  • Niefiltrowany i naturalnie mętny
  • Wyrazisty, intensywny smak
Szczepanówka 1913

Skład

  • 100% owoce aronii
Szczepanówka 1913

Warto wiedzieć

Żywy, niefiltrowany ocet wyprodukowany według tradycyjnej receptury

Naturalnie mętny, zawiera osad z fermentacji

Na dnie butelki może pojawić się naturalny osad, a na powierzchni – matka octowa – to oznaka wysokiej jakości i żywego charakteru produktu

Przed użyciem ostrożnie wymieszać.

Zalecane spożycie: 1 – 2 łyżki octu rozcieńczyć w 250 ml wody lub innego napoju. Można stosować jako napój, dodatek do sałatek, marynat lub naparów.

Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu można przechowywać w temperaturze pokojowej, ale zalecamy trzymać w lodówce, by spowolnić dalszą fermentację.

Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka

Szczepanówka 1913

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza
100 g
Wartość energetyczna
20 kJ / 5 kcal
Tłuszcz
0,00 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,00 g
Węglowodany
0,70 g
w tym cukry
0,20 g
Białko
0,10 g
Sól
<0,01 g

Literatura

Żródła: 1. Ren Y, Frank T, Meyer G, Lei J, Grebenc JR, Slaughter R, Gao YG, Kinghorn AD. Potential Benefits of Black Chokeberry (Aronia melanocarpa) Fruits and Their Constituents in Improving Human Health. Molecules. 2022 Nov 13;27(22):7823. doi: 10.3390/molecules27227823. PMID: 36431924; PMCID: PMC9696386

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują Polityka prywatności oraz Warunki korzystania z usługi Google.