Gospodarstwo Szczepanówka

Historia

Jak powstała Szczepanówka?

Szczepanówka to rodzinne gospodarstwo ogrodnicze z ponad 110-letnią tradycją, którego nazwa pochodzi od imienia pierwszego założyciela – Szczepana. W 1913 roku Szczepan wykupił z banku ziemskiego działkę o powierzchni 11 dziesięcin 1888 sążni, czyli 12 ha i 8769 m², gdzie założył swoje gospodarstwo. W 1944 roku założono pierwszy sad jabłoniowy rozpoczynając wielopokoleniową rodzinną pasję do sadownictwa.

 

W 2010 roku gospodarstwo rozpoczęło przetwarzanie owoców z własnych upraw, a trzy lata później uruchomiono Tłocznię Naturalnie Mętnych Soków Szczepanówka. Obecnie piąte pokolenie rodziny kontynuuje rozwój upraw sadowniczych, pasieki pszczoły miodnej i produkcji żywności wysokiej jakości, łącząc wieloletnie doświadczenie z nowoczesnym podejściem do uprawy i przetwórstwa.

Smaki ze Szczepanówki

Sadownictwo to nasza rodzinna pasja

W Szczepanówce wierzymy, że najlepszy smak tkwi w prostocie i jakości. Bazujemy na dojrzałych i pełnych smaku surowcach roślinnych, które pochodzą z naszych sadów, łąk i ogrodów. Tworzymy tłoczone soki, syropy, dżemy i konfitury, owoce liofilizowane, octy, oxymele i herbatki owocowo-ziołowe, czerpiąc z wielopokoleniowej tradycji przetwórstwa. W procesie tworzenia naszych produktów stawiamy na rzemieślniczy charakter, krótkie składy i najwyższą jakość surowców. Każdy produkt to rezultat pasji, dbałości o szczegóły i wielopokoleniowego doświadczenia, które pozwala nam tworzyć smaki o niepowtarzalnym charakterze.

Gospodarstwo Szczepanówka Gospodarstwo Szczepanówka Gospodarstwo Szczepanówka

Certyfikaty

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują Polityka prywatności oraz Warunki korzystania z usługi Google.