ZALOGUJ 0,00 zł 0
image about

Historia

Jak powstała Szczepanówka?

Nazwa jest związana z pierwszymi założycielami naszego gospodarstwa, mianowicie z naszymi pradziadkami Szczepanem i Agnieszką Kozieł. W 1913 r. Szczepan wykupił z banku ziemskiego działkę o obszarze 11 dziesięcin 1888 sążni, czyli 12 ha i 8769 m2, gdzie założył swoje gospodarstwo. Nasi dziadkowie Stanisław i Marianna Kozieł w 1944 r. posadzili sad, który był ogrodzony żywopłotem z morwy, który do tej pory jest ostoją dla pożytecznych organizmów oraz osłoną przeciwwietrzną. Kazimierz i Teodozja Kozieł, czyli nasi rodzice prowadzili gospodarstwo hodowlano-warzywne. Po ukończeniu studiów na Akademii Rolniczej w Lublinie Elżbieta i Marian Buła wraz z bratem Andrzejem Koziełem powrócili do tradycji sadowniczej.

Misja

Jaka jest misja Szczepanówki?

Misją Szczepanówki jest umożliwienie konsumentom spożywania zdrowych i jakościowych produktów, pełnych witamin i związków mineralnych. Nasze wyroby są skierowane do grupy ludzi ceniących sobie zdrowe odżywianie. W Szczepanówce produkujemy żywność i napoje według tradycyjnych metod, bez stosowania konserwantów czy substancji wzmacniających smak i aromat. Dla naszych Klientów produkujemy smaczne i naturalnie mętne soki, które powstają z pełnowartościowych surowców pochodzących z Lubelszczyzny. Chcemy również pokazać jak powinnien smakować cydr rzemieślniczy. Zajrzyj do naszych pysznych przetworów, które wytwarzamy zgodnie z przepisami naszych babć. U nas znajdziesz również prawdziwy miód prosto z ula. Dla miłośników rzemiosła artystycznego przygotowaliśmy wyjątkowe dzieła przygotowywane przez lokalnych artystów. Szukasz prezentu dla smakosza? Spójrz na przygotowane dla Ciebie kosze upominkowe. Wiesz jaka jest nasza tajemnica? Nasza praca to nasza pasja. Każdy produkt powstaje z miłości do natury, zdrowia i życia. Odkryj smak prawdziwej żywności i zachwyć się nim!

team leaf leaf

JAKOŚĆ

  • Certyfikat 1
  • Certyfikat 2
  • Certyfikat 3
  • Certyfikat 4
  • Certyfikat nr 5
  • Certyfkat 6