ZALOGUJ 0,00 zł 0
image about

Historia

Jak powstała Szczepanówka?

Nazwa jest związana z pierwszymi założycielami naszego gospodarstwa, mianowicie z naszymi pradziadkami Szczepanem i Agnieszką Kozieł. W 1913 r. Szczepan wykupił z banku ziemskiego działkę o obszarze 11 dziesięcin 1888 sążni, czyli 12 ha i 8769 m2, gdzie założył swoje gospodarstwo. Nasi dziadkowie Stanisław i Marianna Kozieł w 1944 r. posadzili sad, który był ogrodzony żywopłotem z morwy, który do tej pory jest ostoją dla pożytecznych organizmów oraz osłoną przeciwwietrzną. Kolejne pokolenie - Kazimierz i Teodozja Kozieł, prowadzili gospodarstwo hodowlano-warzywne. Po ukończeniu studiów na Akademii Rolniczej w Lublinie Elżbieta Buła wraz z bratem Andrzejem Koziełem powrócili do tradycji sadowniczej. W 2010 roku Elżbieta rozpoczęła przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, a w 2013 roku utworzyła Tłocznię Naturalnie Mętnych Soków. Obecnie piąte pokolenie - Aleksandra i Marta Buła wspólnie rozwijają Szczepanówkę oraz pielęgnują nasze sady owocowe i pasiekę. Szczepanówka to wynik rodzinnej pasji do sadownictwa.

Misja

Jaka jest misja Szczepanówki?

Misją Szczepanówki jest umożliwienie konsumentom spożywania zdrowych i jakościowych produktów, pełnych witamin i związków mineralnych. Nasze wyroby są skierowane do grupy ludzi ceniących sobie zdrowe odżywianie. W Szczepanówce produkujemy żywność i napoje według tradycyjnych metod, bez stosowania konserwantów czy substancji wzmacniających smak i aromat. Dla naszych Klientów produkujemy smaczne i naturalnie mętne soki, które powstają z pełnowartościowych surowców pochodzących z Lubelszczyzny. Zajrzyj do naszych pysznych przetworów, które wytwarzamy zgodnie z przepisami naszych babć. U nas znajdziesz również prawdziwy miód prosto z ula. Wiesz jaka jest nasza tajemnica? Nasza praca to nasza pasja. Każdy produkt powstaje z miłości do natury, zdrowia i życia. Odkryj smak prawdziwej żywności i zachwyć się nim!

team leaf leaf

JAKOŚĆ

  • Certyfikat 1
  • Certyfikat 2
  • Certyfikat 3
  • Certyfikat 4
  • Certyfikat nr 5
  • Certyfkat 6