Ocet z czarnej porzeczki

Ocet z czarnej porzeczki

  • Niepasteryzowany
  • Bez cukru, wody, konserwantów
  • Żywy ocet z polskich porzeczek
  • Intensywnie porzeczkowy smak
  • Ponad 2 letnia fermentacja
28,00 325,00 
Czas realizacji
1-2 dni robocze

O produkcie

Ocet od Szczepanówki to naturalny produkt bez dodatku cukru, powstający z całych, świeżych owoców uprawianych na naszej rodzinnej plantacji. Tworzony jest tradycyjną metodą powolnej, dwuetapowej fermentacji, a następnie dojrzewa przez minimum 2 lata, dzięki czemu zyskuje głęboki smak i aromat.

To żywy, niefiltrowany ocet – pełen naturalnych składników odżywczych. Nie zawiera konserwantów, barwników, sztucznych aromatów ani dodatków smakowych. To czysta esencja owoców i cierpliwości.

  • 100% naturalnie mętny
  • Bez dodatku cukru
  • Powolna, dwuetapowa fermentacja
  • Dojrzewa minimum 24 miesiące
  • Bez konserwantów i sztucznych dodatków
  • Z owoców z własnej uprawy
  • Niefiltrowany i naturalnie mętny
  • Wyrazisty, intensywny smak
Szczepanówka 1913

Skład

  • 100% owoce czarnej porzeczki
Szczepanówka 1913

Warto wiedzieć

Żywy, niefiltrowany ocet wyprodukowany według tradycyjnej receptury

Naturalnie mętny, zawiera osad z fermentacji

Na dnie butelki / worka może pojawić się naturalny osad, a na powierzchni — matka octowa – to oznaka wysokiej jakości i żywego charakteru produktu

Przed użyciem ostrożnie wymieszać.

Zalecane spożycie: 1–2 łyżki octu rozcieńczyć w 250 ml wody lub innego napoju. Można stosować jako napój, dodatek do sałatek, marynat lub naparów.

Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu można przechowywać w temperaturze pokojowej, ale zalecamy trzymać w lodówce, by spowolnić dalszą fermentację.

Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka

Szczepanówka 1913

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza
100 g
Wartość energetyczna
149 kJ / 36 kcal
Tłuszcz
0,20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,03 g
Węglowodany
14,90 g
w tym cukry
7,20 g
Białko
1,30 g
Sól
<0,01 g

Literatura

Źródła: Launholt TL, Kristiansen CB, Hjorth P. Safety and side effects of apple vinegar intake and its effect on metabolic parameters and body weight: a systematic review. Eur J Nutr. 2020 Sep;59(6):2273-2289. doi: 10.1007/s00394-020-02214-3. Epub 2020 Mar 13. PMID: 32170375.

2a0a05fe723c1b91b743dfc3e6836b27
Sok jabłkowy z pigwą - 3L został dodany do koszyka
Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują Polityka prywatności oraz Warunki korzystania z usługi Google.