Zakwas jabłkowy

Zakwas jabłkowy

  • Tradycyjna metoda kiszenia
  • Tłoczone na zimno
  • Bez cukru i sztucznych dodatków
  • Niefiltrowane i niepasteryzowane
  • Do kiszenia stosujemy sól niejodowaną
25,00 

Brak w magazynie

Czas realizacji
1-2 dni robocze

O produkcie

Zakwasy Szczepanówki to naturalne napoje fermentowane, powstające w wyniku tradycyjnej fermentacji. Pełne wartości odżywczych i naturalnych probiotyków, wspierają trawienie oraz wzmacniają odporność organizmu. Bez dodatku konserwantów i GMO.

Szczepanówka 1913

Skład

  • 95% sok jabłkowy
  • sól
  • czosnek
  • cebula
  • estragon
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • natka pietruszki
  • tymianek
  • rozmaryn
  • pieprz czarny
Szczepanówka 1913

Warto wiedzieć

  • Tłoczony na zimno
  • Tradycyjna, domowa metoda kiszenia
  • Bez cukru i konserwantów
  • Smak lekko kwaśny, słonawy
  • Do kiszenia używamy soli niejodowanej
  • Produkt niefiltrowany i niepasteryzowany

Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od 2 do 20°C.

Każda partia zakwasu może mieć nieco inny smak ze względu na naturalną fermentację tradycyjną. Produkt może zawierać naturalny osad.

Produkt naturalny, bez konserwantów, idealny dla osób dbających o zdrowie i zrównoważoną dietę.

Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.

Kraj pochodzenia: Polska

Producent: Gospodarstwo Ogrodnicze Szczepanówka

Szczepanówka 1913

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza
100 g
Wartość energetyczna
217 kJ / 51 kcal
Tłuszcz
0,24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,01 g
Węglowodany
12,68 g
w tym cukry
9,56 g
Białko
0,48 g
Sól
<0,01 g

Literatura

Źródła: 1. Patocka J, Bhardwaj K, Klimova B, Nepovimova E, Wu Q, Landi M, Kuca K, Valis M, Wu W. Malus domestica: A Review on Nutritional Features, Chemical Composition, Traditional and Medicinal Value. Plants (Basel). 2020 Oct 22;9(11):1408. doi: 10.3390/plants9111408. PMID: 33105724; PMCID: PMC7690411.

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują Polityka prywatności oraz Warunki korzystania z usługi Google.