ZALOGUJ 0,00 zł 0

Przepis na grzanki z macerowanymi w occie truskawkami

przepis kulinarny, ocet

Przygotuj wyjątkowe grzanki z truskawkami macerowanymi w occie wiśniowym Szczepanówka! Nasz przepis to doskonałe połączenie chrupiącego chleba, kremowej ricotty i soczystych truskawek, które nabierają głębi smaku dzięki macerowaniu w wyrazistym occie wiśniowym. Wystarczy kilka prostych składników: świeże truskawki, miód, ocet wiśniowy, skórka z limonki oraz chleb, by stworzyć niepowtarzalną przekąskę. Grzanki z truskawkami to idealna przekąska na każdą okazję.

08.07.2024

Poznaj wyjątkowy przepis na grzanki z truskawkami macerowanymi w occie wiśniowym Szczepanówka! Nasz ocet, powstały z dojrzałych, kwaśnych wiśni uprawianych w Gospodarstwie Ogrodniczym Szczepanówka, dodaje potrawom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Bez konserwantów, sztucznych aromatów i barwników, nasz ocet jest naturalnie mętny, niefiltrowany i nie rozcieńczany. Wystarczy wymieszać truskawki z miodem i octem, odstawić na kilka minut, a następnie podać na chrupiących grzankach z ricottą, ozdobionych skórką z limonki. To proste, a zarazem wykwintne danie zachwyci Twoich gości! Sprawdź przepis na grzanki z truskawkami poniżej:

Składniki na grzanki z macerowanymi w occie truskawkami:

- 4 kromki chleba

- masło

- ricotta

- 200 g truskawek

- 1 łyżka miodu np. miodu wielokwiatowego

- 1 łyżeczka octu wiśniowego

- skórka starta z limonki

Przygotowanie grzanek z truskawkami macerowanymi w occie wiśniowym:

Truskawki pokrój na plastry. W misce wymieszaj miód z octem, dodaj do truskawek, wymieszaj i odstaw na kilka minut. Kromki chleba podsmaż z dwóch stron na maśle, by były chrupiące i rumiane. Na grzankach ułóż ricottę, truskawki, całość ozdób skórką z limonki.