ZALOGUJ 0,00 zł 0

Surówka z marchewki z Oxymelem - szybki i prosty przepis

oxymel, przepis kulinarny

W Szczepanówce surówki jemy przez cały rok korzystając z sezonowych warzyw i owoców. Surówka to nieodłączny element obiadu. Lubimy ciekawe połączenia smakowe, dlatego klasyczną surówkę z marchewki postanowiliśmy wzbogacić naturalnym oxymelem z cebulą, czosnkiem i imbirem. Czy jest Oxymel? Jest to cudowna mikstura octu owocowego, naturalnego miodu pszczelego oraz macerowanych warzyw i ziół. Oxymel jest bardzo aromatyczny i intensywny w smaku. Potrawom doda pikantnego i rozgrzewającego charakteru.

30.03.2022

Surówka z marchewki z oxymelem w stylu koreańskim

Składniki:

1 kg marchewki

2 ząbki czosnku 

4 łyżki Oxymelu Cebula-Czosnek-Imbir (lub octu jabłkowego)

100 ml oleju

1 łyżeczka soli

1 łyżka cukru

1 łyżeczka nasion kolendry

1 łyżeczka suszonych liści kolendry

0,5 łyżeczki papryki

szczypta chilli 

sezam (czarny i biały)


 KUP OXYMEL